10 Haziran 2013 Pazartesi

Otomobil ve prestij



Otomobiller ve günlük yaşantımız

Bilim dünyasındaki gelişmeler hız kesmiyor. Her gün yeni gelişmeler, yeni buluşlar. Arabalar da bu durumdan nasibini aldı tabii ki.. Zaten otomobiller bilimin insanoğluna sunduğu en güzel ve hatta en faydalı araçlardan biridir. Çünkü insanlar otomobiller sayesinde hayatlarını kolaylaştırdı. Bindikleri arabalar ile uzak mekanları kendilerine yakın ettiler.

Otomobil günümüzde artık sadece bir ulaşım aracı olmaktan çıkıp bir statü haline gelmişlerdir. İnsanlar artık araba alırken bu durumu da göz önünde bulundurur. Sanki araçlar insanların kimliklerini yansıtıyormuş gibi düşünür olduk. Bu durum tabii ki iyiye delalet değildir. Fakat istem dışı da olsa, özellikle ülkemizdeki vatandaşların araç alırken dikkat ettikleri konu bu. Arabanın motor gücü, tasarımı, yakıtı, beygir gücü, dizel yada benzinli oluşu yada klima vs gibi özellikleri en çok konuşulması ve dikkat edilmesi gereken bir mesele iken araba alıcıları daha çok prestij için araç arıyor. Size tavsiyemiz binek alırken prestij ve gösterişten önce evet, ilk bakmanız gereken şey arabanın güvenliği olması gerekir. Sağlık ve güv enlik her şeyden önce geldiğini unutmayın. Araçların tekerlekleri ve fren sistemi de çok önemlidir.

Kişinin ekonomik durumunu göstermesi açısından da önemli bir veri olmaktadır. Bu neden ile birçok kişi kendi ekonomik durumundan çok daha fazla değerli otomobiller almayı tercih etmektedir. Son derece lüks otomobiller hepimizin şartlarımızı zorlayarak almamıza bu neden ile sebep olmaktadır. Fakat bu kadar çok lüks araba ithal edildiğinden de ekonomimiz zarar görmektedir. İthalat ve ihracat arasında ki denge ithalattan yana ağır basıp cari açığımız büyümektedir. Hükümetler de bu durumu absorve edebilmek için lüks araçlara yüksek vergiler koymaktadır. Bu durumda otomobiller astronomik rakamlara ulaşmaktadır. Buna rağmen lüks otomobiller vazgeçilmezlerimiz arasında yer almaya devam etmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder